Investerarkurs för Kvinnor

APRIL 16 @ 09:00 13:00

Nu arrangerar vi en introduktionskurs för kvinnor som vill lära sig hur man investerar i start-ups och entreprenörer som har en stark vision för människor och miljö.

3 halvdagar med start 16 april

Är du intresserad av att investera i onoterade företag, men vet inte hur du går till väga? Kanske har du gjort några investeringar via crow-funding eller har varit på start-up event?

Vi på Impact Invest har märkt att många kvinnor är intresserade av att stödja nya företag och entreprenörer som med sin affärsidé skapar tydlig samhällsnytta, inte bara nästa coola app. Impact Investing är en placeringsfilosofi som går ut på att bidra till mesta möjliga nytta med det kapital man har, som investerare eller som sparare. Vi gör det på ett strukturerat sätt för att skapa både social och ekonomisk avkastning.

Kursen som vi arrangerar ger dig kunskaper om hur du blir en så kallad affärsängel som kan hitta, utvärdera, investera i och hjälpa företag att växa och leverera samhällsnytta. Du får lära dig från tre personer som varit med i många år med både bra och dåliga erfarenheter.

Varför en kurs för kvinnor? Helt enkelt för att det ibland kan kännas bra att bara vara kvinnor när det ska diskuteras pengar och business! Den här kursen ger tre sådana tillfällen.

Efter kursen blir du inbjuden att delta i möten som arrangeras av Impact Invest, där du får träffa företag som ”pitchar” för finansiering.

Mål: Efter fullföljd kurs har du kunskaper om olika sätt att investera i onoterade (private) företag, hur en investeringsprocess vanligen ser ut, grundläggande juridiska aspekter, samt hur du gör detta utifrån ett socialt och/eller miljömässigt perspektiv.

Datum: Tisdag 16 april, fredag 3 maj, torsdag 16 maj klockan 9.00 – 13.00

Kursledare:

  • Ruth Brännvall, VD för Impact Invest med 15 års investeringserfarenhet.

  • Anette Nordvall, medgrundare av Nordic Business Angel network och en av Sveriges mest välkända affärsänglar.

  • Jonas Dieden, affärsängel med expertis inom utvärdering av tidiga bolag och team.

Kostnad:  5900 kronor plus moms när du anmäler dig senast 3 april, 7500 kronor plus moms därefter.

Anmälan: Skicka ett email till  info@impactinvest.se med namn, kontaktuppgifter och ev. företagsnamn för faktura.


#impactinvesting #angelinvesting