VAD ÄR NYTT?

Handbok för dig som vill göra impactinvesteringar.

Den 18e September släpptes den nya boken - Capital with purpose - the second wave of impact investing av Ruth Brännvall.

’Capital with purpose – the second wave of impact investing’ ger en steg-för-steg-guide till hur man integrerar impact-perspektivet i sitt sätt att investera och stötta bolags tillväxtresa. 

Den tar läsaren genom resan att bedöma effekterna av ett företag/projekt, inklusive exempel hur ramar som FN:s globala utvecklingsmål (SDGs) används i finansbranschen och vilka data som krävs för att bevisa påverkan. Den ställer frågor för att hjälpa dig att upptäcka dina egna intresseområden och vilka typer av investeringar du gör. Du får tips från några av de främsta pionjärerna på området och del av Impact Invest mångåriga  erfarenhet i ett antal fallstudier. Boken är inte bara vägledande för privata investerare, den belyser också den problematik som hindrar utvecklingen inom börshandlade produkter att verkligen göra någon större skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv.

”Strävan efter att hitta lösningar och påverkande möjligheter kommer före sökandet efter ekonomiska möjligheter. Effektinvesteringar är investeringar som syftar till att generera positiva, mätbara sociala och miljömässiga effekter tillsammans med en ekonomisk avkastning. ’Tillsammans’ är det viktiga ordet - samtidiga och sammanlänkade resultat. De sociala och miljömässiga resultaten levereras av affärsmodellen / projektet, inte genom att generera en vinst som kan delas ut till goda syften.” Ruth Brännvall

Vill du läsa boken?

Den tryckta versionen finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.*Boken är skriven på engelska. 

Den är även tillgänglig som ljudbok och ebook hos BookBeat, Apple Books, Nextstory,  och BookMate.

Önskar du betala mot faktura så kan du beställa boken genom att maila oss på info(at)impactinvest.se med din adress och fakturauppgifter. 

Nyheter för entreprenörer
Är du nyfiken på våra entreprenörer och de program vi driver för dem? Gå till vår Facebook-sida för att läsa mer om våra nuvarande och kommande program och träffa några av de lysande kvinnor och män vi har nöjet att jobba med

©2020   SIIN AB (SVB)